Blog

Kuřecí prsa na medu – recept

Kuřecí prsa na medu – recept

Opět jsme nahlédli do rakouského magazínu "Frisch gekocht" (Čerstvě uvařeno) a prolistovali jsme český leták BILLA, abychom propojili aktuální letákovou nabídku s kulinářskými tipy od našich jižních sousedů.

Pro náš recept jsme vybrali tyto ingredience, které jsou nyní nabízeny za výhodné akční ceny, a mnohé z nich Vám zůstanou do zásoby: kuřecí řízky od české firmy  Vocílka (1kg/109,90Kč); rýži parboiled (Riso Scoti, 1kg/34,90 Kč); třtinový cukr (1kg za 44,90 Kč); olivový olej Minerva (extra panenský, v plechu, 750ml/159,90Kč); pepř od Kotányi (různé druhy koření v mlýnku za 34,90Kč).

Pro náš recept budete ještě potřebovat:

2 stroužky česneku, 80ml sojové …

CTÍME ČESKOU TRADICI!

CTÍME ČESKOU TRADICI!

THUN.

Leták LIDL nabízí na straně 6 jedinečnou kolekci porcelánu pro Vaši domácnost. Nasbírejte si v Lidlu body za Vaše nákupy. Za nákup v hodnotě 500 korun získáte  1 samolepku nebo za nákup v hodnotě 3.500 Kč dostanete okamžitě 7 nálepek. A pokud si hned doplatíte na pokladně ještě 89,90 Kč, může být sada porcelánového nádobí značky THUN hned Vaše.

Jestliže se navíc necháte inspirovat dalším letákem LIDL "Deluxe Vánoce" a podíváte se letos na dárky pro své blízké optikou "hledám jedlý vánoční dárek", tak máte z čeho vybírat. I díky tomuto typu nákupu snadno nasbíráte body, jejichž hodnota Vám …

Zkuste to zdravěji!

Zkuste to zdravěji!

Zdravá inspirace z Albertu - polévka z červené řepy. Celý recept najdete zde: https://www.albert.cz/recepty.

Leták Albert má nyní ve svojí sezónní nabídce i mnoho zeleniny v biokvalitě, a tak nám to nedalo, a dnes Vám pro inspiraci nabízíme zeleninový recept, který možná osloví i Vaše děti:

Zapečený květák (brokolice)

Potřebujete:

1 květák nebo brokolici, ½ kg vařených brambor ve slupce, 2 hrsti strouhanky, 200g uzeného eidamu (nebo jiného oblíbeného sýru), hrst strouhaného parmezánu, 4 lžíce olivového oleje, 3 vejce, sůl, hrst nasekané petrželky, pepř, 50g másla na vymazání zapékací mísy

Postup:

V hrnci přiveďte k varu 1l vody. Květák rozdělte …

Tradice je prostě tradice!

Tradice je prostě tradice!

Všimli jste si, že pokud výrobce změní recepturu u potravinářského výrobku, který dlouhá léta kupujete, a u kterého i očekáváte určitý chuťový vjem, tak je zklamání tak velké, že díky této změně, Vás, jako pravidelného zákazníka, prodejce ztratil? Stalo se to u mnohých, původně českých produktů. Prostě to už není ono!

Tohle zamyšlení není ale návodem k zastavení inovace a pokroku; toto zamyšlení se zamýšlí, proč je pro nás tak důležité, aby některé vjemy zůstaly stejné, prostě neměnné! Pravděpodobně to souvisí s nějakou naši pomyslnou jistotou, kterou nám prostě vzali, když to nyní chutná prostě jinak! Vlasně to samé může …

PEČEME

PEČEME

...tradiční, ručně dělané, poctivé české pečivo. Buchty, koláče, bábovky.

Nerozpékáme, ale čerstvě vyrábíme, bagety a kaiserky, anebo i žitný chléb s tradičním žitným kvasem;  tj. poctivá výroba GLOBUS, který je i členem Českého svazu pekařů a cukrářů. Mrkněte do letáku Globus na stranu 7 a věřte, že jen při pouhém pohledu na ilustrační foto slavnostních koláčů, se Vám začnou sbíhat sliny!

...aby nezůstalo jen u obrázků, tak si zkuste provonět byt podle našeho receptu; je "lehký jako pírko", a to doslova. Velmi jednoduchá a rychlá příprava, kterou zvládne i malé dítě, a výsledný produkt = nadýchaný ovocný koláč! 

Koláč "lehký …

1 2 3 Next Last