Blog

Bramborový salát nakyselo

Bramborový salát nakyselo

...osvěžujcí salát do horkých letních dnů a oblíbená pochoutka u našich západních a jižních sousedů. Málokterá oslava se tam obejde bez tohoto tradičního bramborového pokrmu. Každá větší tankovací pumpa v Německu či Rakousku tento salát nabízí v rámci svého studeného bufetu. A každý farmář z této oblasti má vždy v nabídce i speciální sortu brambor pro tento druh salátu - tzv. Kartoffel speckig - na salát. 

Pokud si projdete naši letákovou nabídku, rané konzumní brambory naleznete v akční nabídce téměř pravidelně(leták Penny, leták Albert, leták Globus, leták Billa, leták Kaufland...)

Základ salátu tvoří samozřejmě …

PRAVDA & LEŽ

PRAVDA & LEŽ

...věčné dilema, jak se rozhodnout.

Čemu, anebo komu uvěřit!?

Řešení vám nedá spát.

Mám se spolehnout jen na své pocity nebo s odstupem posoudit situaci čistě racionálně na základě objektivních faktů?!

Co když mi ale někdo ta fakta záměrně zkresluje či zamlčuje?!

Každý z nás je čas od času vystaven do situace, že se prostě musí nějak rozhodnout, a nebo také ne. Často totiž sami sebe vmanipulujeme do stavu tzv. rozhodčích, abychom poté zjistili, že vlastně o náš názor či postoj vlastně nikdo nestojí. Anebo se naopak ocitneme tváří tvář něčemu, co zavání šikanou. Jaký postoj zaujmout, když  oběť násilí …

Cuketa, mrkev, mleté maso…

Cuketa, mrkev, mleté maso…

…plus několik dalších surovin a odlehčená verze domácí sekané je na světě!

Doba přípravy jednotlivých ingrediencí včetně promíchání vám zabere pouhých 10 minut.

Pro pečení si rezervujte dalších 50 minut.

Do 1 hodiny máte voňavou sekanou na stole!

Potřebujete:

500g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 2 menší cukety, 2 mrkve, 2 vejce, 150ml mléka, hrst houskových kostiček, hrst bylinek ze zahrádky (pažitka, cibulová nať, tymián, oregano, majoránka), sůl, pepř

Mrkev a cuketu najemno nastrouhejte. Bylinky najemno pokrájete. Vejce promíchejte v osoleném mléce, přisypte bylinky a houskové kostičky.Mleté maso osolte, opepřete a promíchejte s nastrouhanou zeleninou. Poté po částech přidejte …

RINDSROULADEN čili hovězí roláda

RINDSROULADEN čili hovězí roláda

...tenhle tradiční rakouský recept jsme objevili, když jsme nahlédli do magazínu Frisch gekocht.

Nechte se námi inspirovat! 

Potřebujete:

6 tenčích ale větších plátků zadního hovězího, 12 plátků slaniny, 6 menších okurek (kyselých), 2 větší mrkve, 2 cibule, 1 petržel a kousek celeru, 2 lžíce rajského protlaku, cca 3 lžíce  hořčice (může být i mírně pikatní), 100g másla, 2dcl červeného vína, olej, pepř a sůl, trochu hladké mouky, špikovací jehly nebo špejle 

Pracovní postup:

Zejména u tohoto receptu platí, že když si nejprve nachystáte dostatek místa na pracovním pultu a zároveň si připravíte všechny potřebné ingredience, práce vám půjde doslova od …

1 2 3 Next Last