Prolistujte si leták ALBERT a nechte se odměnit či jen inspirovat.
S naším receptem na tradiční lokše můžete nabízené pochutiny z letáku různě kombinovat. A to jak příchuť slanou tak i sladkou.
A nebo vám naopak doma zbylo něco od slavnostního svatomartinského oběda?
Například kousky pečené husy či kachny nebo i trochu zelí. Je jedno jestli červeného nebo bílého. Dokonce nemusí být ani vařené!
Někdy zůstanou doma i vařené brambory ve slupce, protože jste je prostě nespotřebovali.
...pokud k tomu všemu najdete v lednici i trochu sádla nebo kousek másla a zbytek povidel ve sklenici, pak máte také vyhráno!
Jediné, co pro lokše podle našeho receptu potřebujete, je 1kg vařených brambor ve slupce a přibližně 200-250g hladké mouky.
Studené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. 200g mouky smíchejte se špetkou soli a mouku ručně zapracujte do strouhaných brambor. Vznikne kompaktní těsto, které chce hned zpracovat (pokud by déle leželo, těsto má tendenci řídnout a lepit se na váleček).
Připravte si podložku na válení a váleček. Bramborové těsto rozdělte na 8 stejných dílů, které ručně uhlaďte do bochánků. Podložku zlehka pomoučněte a každý bochánek rozválejte na placku cca 0,3mm silnou.
Rozpalte pánvičku (gril) s nepřilnavým povrchem a placky zasucha opečte z obou stran. Poté je potřete rozpuštěným máslem (pro sladkou úpravu) nebo i sádlem či výpekem od masa, pro úpravu naslano. Ještě teplé placky hned potřete povidly a podávejte. Nebo je naplňte zelím, které jste promíchali s kousky pečeného kachního (husího) masa. Pokud do placek zarolujete pikantní opečenou klobásku nebo slaninu či plátek uzeného, také si pochutnáte!
Odměňte se a využijte nabídky letáků ALBERT.
Leták Albert hypermarket a leták Albert supermarket, oba dva vás odměňují za dobré skutky skvělými akčními cenami!