Tradice je prostě tradice!

Tradice je prostě tradice!

sdílet:

Všimli jste si, že pokud výrobce změní recepturu u potravinářského výrobku, který dlouhá léta kupujete, a u kterého i očekáváte určitý chuťový vjem, tak je zklamání tak velké, že díky této změně, Vás, jako pravidelného zákazníka, prodejce ztratil? Stalo se to u mnohých, původně českých produktů. Prostě to už není ono!

Tohle zamyšlení není ale návodem k zastavení inovace a pokroku; toto zamyšlení se zamýšlí, proč je pro nás tak důležité, aby některé vjemy zůstaly stejné, prostě neměnné! Pravděpodobně to souvisí s nějakou naši pomyslnou jistotou, kterou nám prostě vzali, když to nyní chutná prostě jinak! Vlasně to samé může člověk pozorovat i u malého dítěte, když mu měníte jídelníček. Někdy nebo spíše i mnhody Vám to prostě nejí!  

Chuťové vjemy jsou důležité a zejména u tradičních výrobků se vyplatí vsadit na tradicí osvědčené recepty, které piloval čas a um našich předků. A přesně na to sází i někteří současní výrobci a prodejci.

Jedním hodně viditelným zastáncem tradičních postupů u svých potravinářských produktů je společnost GLOBUS. Vsadila na poctivost, tak a i ruční výrobu, a to nejen u pekařských a cukrářských výrobků, ale i u produktů masné výroby. Společnost sází i na české ingredience, přímo je vyhledává a podporuje. To vše se poté snoubí ve výsledcích. Jejich dobroty si zákazník rád vyhledává a rád se pro ně i opakovaně vrací. 

Je libo ovárek, nebo vepřový řízek smažený na pravém sádle, anebo jaternice či jelítka s křenem a hořčicí? Co si takhle dát tlačenku s cibulkou a zakápnutou octem? A k tomu všemu pravé poctivé křupavé pečivo?

Stačí jen prolistovat leták Globus. Pozvánka na vepřové hody je od druhé strany a trvá až do 25. listopadu!

sdílet: