...šťavnaté karbanátky s cuketou a krůtím masem
Půl na půl cuketa s krůtím či kuřecím masem. Několik vajec, kousek nivy, na dochucení česnek, majoránka, červená paprika, pepř a sůl.
Nesmažené, ale pečené v troubě 40 minut při 175°C a posledních 15 minut pod grilem nebo při teplotě 220°C. Po dopečení můžeme karbanátky potřít změklým máslem, aby se leskly.
...s kyselou okurkou značky Znojmia chutnají skvěle, třeba jen s hořčicí a chlebem. A nebo si k nim udělejte tzatziki a vařené brambory.
Na 20 kusů karbanátků budete potřebovat: 2 větší cukety, 500g krůtích (kuřecích) prsou, 4 vejce, 100g Nivy (Gouda, Čedar), hrst hladké mouky a strouhanku na obalení.
Cuketu vydlabejte, nahrubo nastrouhejte, posolte a nechte 10 minut odležet. Maso nakrájejte na malé kostičky, dochuťte česnekem a kořením, promíchejte s vajíčky.
Z cukety vyždímejte vodu a poté ji s nastrouhaným sýrem vmíchejte k masu. Přidejte podle potřeby mouku (hrst), aby směs lehce lepila. Jednotlivé karbanátky tvořte tak, že lžící odeberte potřebné množství směsi, které hned vložte do připravené strouhanky. Bochánek obalte a zlehka dlaní zploštěte a položte na připravený plech vyložený pečícím papírem.
Pečte v troubě, viz postup v textu nahoře.
Na tzatziki si připravte 250 ml řeckého jogurtu, jeden protlačený stroužek česneku, 1 čerstvou okurku nastrouhanou najemno, pepř, sůl a lžíci olivového oleje. Vše promíchejte a přidejte hrst jemně posekaného kopru.
V letáku BILLA naleznete z našeho receptu většinu ingrediencí pod českou vlaječkou a za akční ceny včetně budějovického Budvaru. V letáku TREFA nyní natrefíte na zajímavé slevy u dalších značkových piv (Gambrinus či Pilsen Urquell).
...šetřete na ceně, ne na kvalitě! - leták BILLA, leták TREFA