Králík zasypaný zeleninou – recept

sdílet:

Mrkněte do letáku Čtvrtečník - nyní platí na celý týden.

Nabídka Čtvrtečníku pro tento týden (31.1.- 5.2.2020) přináší na straně 5 výhodnou akční cenu králičího masa: králičí hřbet 500g / 99,90 Kč (z původní ceny 159,90 Kč ušetříte 60,-korun) a pokud využijete náš tip na recept, Vaše radost z výhodného nákupu bude ještě větší.

 

Králík zasypaný zeleninou:

2 porce

Hřbet nebo dvě stehna z králíka, 100 g slaniny, 1 mrkev a petržel, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 70 g másla, snítka (špetka) rozmarýnu a tymiánu, 100 ml vývaru, sůl, pepř, olivový olej, menší pekáček s poklopem

Postup přípravy:

- zeleninu včetně cibule omyjeme, očistíme, nakrájíme na větší kousky a promícháme

- česnekové stroužky utřeme se solí a 2 lžícemi oleje

- maso opepříme a důkladně potřeme (promneme) česnekovou pastou

- dno pekáčku vymažeme máslem, pak přidáme polovinu zeleniny a na ní posadíme maso

- maso okořeníme a poklademe plátky slaniny 

- zbylou zeleninou králíka zasypeme

- pekáček uzavřeme, vložíme do trouby a 15 minut pečeme při 200°C bez podlití

- poté králíka podlijeme vývarem a pečeme opět pod pokličkou cca 1-1,5 hodiny na 180°C

- před podáváním odklopíme víko a maso se zeleninou opečeme při vyšší teplotě – cca 10 min.

Jako příloha se hodí rýže nebo i noky.

Mimochodem, Čtvrtečník nabízí na straně 8 originální San Fabio gnocchi (500 g/ 17,90 Kč). K našemu receptu ideální příloha a skvělá večeře pro dva je hotova.  

 

sdílet: