Příliš složité a zdlouhavé vaření? Omyl!
Poradíme Vám, jak během 3 hodin vykouzlit kompletní nedělní menu, včetně vývaru:
Kachna s bramborovým knedlíkem a zelím
Potřebujete:
1 kachnu (leták Kaufland nabízí nyní kachny v akci) 2 jablka; sůl; kmín; pekáč s poklopem
Na knedlíky: 1kg vařených brambor; 1 vejce; ½ kg polohrubé mouky; sůl; trochu Maizeny (Solamylu)
Na zelí: 2 balení kyselého zelí; 1 menší syrový brambor; 3-5 lžic třtinového cukru; 1 lžíci Maizeny (Solamylu); sůl
Postup:
Den předem (večer) si uvařte brambory ve slupce a vyndejte kachnu z mrazáku.
Ráno kachnu, včetně drobů, omyjte. Droby dejte stranou na vývar. Pokud chcete dělat vývar hned, dejte droby vařit (zde naleznete recept)
Kachnu osolte, i zevnitř, doslova ji promněte se solí. Poté vložte dovnitř kachny 1-2 vykrojená jablka (záleží na velikosti kachny). Svrchu ji okmínujte. Kachnu dejte do pekáčku s 1dcl vody. Pekáč zaklopte a kachnu pečte 50 minut při 220°C. Kachna mezitím pustí tuk i šťávu, není třeba ji podlévat. Pak nastavte teplotu na 170°C a čas pečení na 1,5 hodiny. Kachnu pečte stále pod poklicí. Po této době kachnu vyndejte ze šťávy, kterou při pečení pustila, maso naporcujte, jednotlivé díly dejte na jiný plech a pod grilem opečte kůži dokřupava (cca 10–15 minut).
Šťávu v pekáčku, včetně jablek, zredukujte při vyšší teplotě (cca 5 minut).
V době pečení kachny si připravte hrnec s vroucí vodou na vaření bramborových knedlíků a hrnec na zelí ...
Jak na to, se dozvíte z našeho zítřejšího článku na: https://www.mujletak.cz/blog/