DÝNĚ HOKKAIDO...

DÝNĚ HOKKAIDO...

sdílet:


Nový leták PENNY přichází s 50% slevou na jednu z nejchutnějších dýní, kterou můžete vesele konzumovat i se slupkou. Kůra je totiž velmi měkká, takže i samotné zpracování dýně je jednodušší než u ostatních druhů.

Poradíme vám 2 tipy na zpracování dýně hokkaido.

Pokud jste příznivci "živé stravy" a chcete z jejích semen a dužiny včetně kůry vytěžit maximum zinku, který dýně obsahuje, zvolte metodu odšťavňování. Zemitou chuť dýňové šťávy si dolaďte několika kapkami kvalitního za studena lisovaného oleje (olivový, sezamový, anebo temně zelený dýňový). Pokud je na vás chuť dýňové šťávy příliš výrazná, rozřeďte si ji šťávou mrkvovou či jablečnou, výsledná šťáva nebude tak hutná a navíc ji obohatíte o vyšší obsah vitamínu C a betakarotenu. Vaše vlasy, nehty, pokožka a zejména játra se prostě budou "tetelit", jak dobře jim tato RAW kúra udělá.

Dalším tradičním receptem pro dýni hokkaido je polévka. Na její přípravu vám stačí pár základních ingrediencí a cca 30 minut času.

Potřebujete: 1 střední dýni hokkaido, 1 lžíci másla a olivového oleje, 1 kostičku zeleninového bujonu Würzel (je bez glutamátů), sůl a pepř na dochucení

Dýni hokkaido i se slupkou rozpůlte a poté rozčtvrťte. Odstraňte jádra a dýni nakrájejte na větší kousky. V hrnci se širším dnem rozpusťe máslo s olejem a kousky dýně orestujte tak, aby se lehce přichytávaly ke dnu hrnce. Mírné zkaramelizování (ne připálení!) vytváří poté specifickou chuť polévky. Přibližně po 10 minutách dýni zalijte cca 2l studené vody. Do vody přidejte bujon a polévku přiveďte k varu. Poté teplotu snižte a dýni vařte ještě 10 minut. Hotovou polévku dohladka rozmixujte. Na talíři dochuťe polévku několika kapkami dýňového oleje.

Pokud chcete výslednou chuť polévky ještě zjemnit, použijte šlehačku nebo kysanou smetanu či řecký jogurt, polévku ale již nevařte.

sdílet: