BILLA – EXPERT NA POTRAVINY

BILLA – EXPERT NA POTRAVINY

sdílet:

ŠPALDOVÉ KOBLÍŽKY

Pokud rádi experimentujete, vyzkoušejte náš recept na rychlé koblížky a využijte na nákup všech ingrediencí týdenní akční ceny v Bille. Špaldovou mouku a třtinový cukr pořídíte téměř o 20% levněji a za slunečnicový olej zaplatíte jen polovinu.
 

Špaldovo-tvarohové koblížky

Těsto: 250 g špaldové mouky; 250 g měkkého tvarohu; 5 pol.lžic mléka a rumu; 1 pol.lžíce cukru; 3 vejce; 1 čaj.lžičku bio citron. kůry; olej na smažení; hrst rozinek nebo sušených brusinek; 1/2 prášku do pečiva

Na obalení: třtinový cukr (cca 250 g)

Mouku smícháme s práškem do pečiva.

V míse našleháme celá vejce s cukrem, mlékem a rumem do pěny. Přidáme rozinky, citr.kůru a tvaroh. Vše promícháme a po částech přisypáváme mouku. Nakonec těsto dobře propracujeme.

V hlubší, menší pánvičce nebo kastrůlku rozehřejeme olej (alespoň 2-3 cm oleje). Jakmile olej dosáhne optimální teploty, to zjistíme tak, že do oleje vložíme kousek těsta na zkoušku. Pokud se začne těsto pomalu smažit, je olej připraven. Pokud těsto hned zčerná, musíme ubrat teplotu. Poté lžící vykrajujeme z těsta menší bochánky a hned je vkládáme do oleje. Nádobu přiklopíme a když bochánky na spodní části zezlátnou (většinou tak do 1 minuty), odkryjeme poklop a koblížek otočíme světlou stranou zpět do oleje. Nyní již nádobu nezakrýváme, jen počkáme až zezlátne i druhá strana.

Smažené koblížky pokládáme na savý ubrousek a po chvilce, ještě než vychladnou, je obalíme v cukru.

Dobrou chuť!

sdílet: