Biedronka leták – harmonie barev a chutí!

sdílet:

Stačí jeden krátký pohled na polský leták Biedronka a musí se Vám seběhnout všechny možné chutě. Nepřeberná nabídka pochutin od zeleniny a ovoce, přes masné výrobky a uzeniny; nakládané okurky, zelenina; suši a další hotová jídla připravená jen je rozbalit; sladkosti, anebo ryby všech možných druhů, čerstvé nebo i konzervované…

Nedalo nám to, a náš tip pro Vás je zde:

Pstruh na bylinkovém másle

2 porce

2 pstruhy (lze i losos, filet ze štiky, kapr), čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn), 1 chilli paprička, 1 citron, sůl, olivový olej, 50 g másla, svazek mladé cibulky, 2 stroužky česneku

Pstruhy dobře omyjeme a osolíme. Do břicha ryby vložíme 2 snítky bylinek a plátek másla. Na pekáček s olejem (cca 4 pol. lžíce) položíme ochucené ryby a pečeme je při 18O°C přibližně 20 minut. V pánvičce rozpustíme zbylé máslo. Do másla vložíme nadrobno nakrájenou chilli papričku, plátky česneku a hrst mladé cibulky. Vše jen krátce orestujeme a poté přilijeme šťávu z půlky citronu. Máslo znovu necháme projít varem a hned odstavíme z vařiče.  Hotovou rybu na pekáčku otočíme, polijeme částí rozpuštěného másla a dáme krátce pod gril, aby se opekla kůžička dokřupava. Hned poté ryby naservírujeme na teplé talíře a polijeme zbylým máslem včetně  dozdobení orestovanou zelenou natí cibulky, červenými kousky chilli a zlehka opečených plátků česneku.

Podáváme se šťouchanými petrželkovými brambory nebo jen se zeleninovým salátem a pečivem.

Věřte, že i toto jídlo bude harmonií barev a chutí!

Většinu základních ingrediencí v receptu najdete v aktuálním letáku Biedronka a pravidelní zákazníci prodejen Biedronka tvrdí, že vše pořídíte tak o třetinu levněji, než jste běžně zvyklí. A navíc i v kvalitě, na kterou jste zvyklí!

sdílet: