ALPSKÁ KUCHYNĚ – SPECIALITY

sdílet:

Vyzkoušejte typická jídla a pochutiny těchto regionů: preclíky; rösti; vaječné špecle; Sacher dort; mnichovské klobásky s originální sladkou hořčicí; sekaná v housce s hořčičnou omáčkou; švýcarské fondue;...

... a nebo vyzkoušejte celé menu: typický bavorský knedlík s pečení a se šípkovou omáčkou.

Jak si udělat šípkovou omáčku Vám poradíme v našem receptu:

Šípková omáčka

Potřebujete:

250g šípkové marmelády (pomazánky); 100ml červeného vína; 0,5l vývaru; 100g másla; bobkový list; pepř; badyán; skořice; 2–3 lžíce hladké mouky; sůl 

Postup:

Rozehřejeme máslo. Přidáme všechno koření a marmeládu. Mouku rozmícháme ve studeném vývaru a ten vlijeme do hrnce s kořením. Omáčku přivedeme za stálého míchání k varu, pak teplotu snížíme a omáčku povaříme ještě 10 minut. Ke konci doby vaření, přilijeme do omáčky víno a případně ji dosolíme nebo i dosladíme. Před podáváním vyjmeme z omáčky koření. 

Využijte nyní zajímavé nabídky aktuálního letáku LIDL

- Bavorské houskové knedlíky - různé příchutě (špekové, játrové,..) -  400g (6 kusů) / 59,90 Kč
- Bavorské bramborové knedlíky (4 kusy) – 500g / 34,90 Kč 
- Šípková pomazánka – 250g / 36,90 Kč
- Vepřová pečeně obalená ve slanině – 1kg / 169,- Kč  (Pečeně je ochucena a zabalena v hliníkové misce, ve které ji rovnou můžete dát upéct do trouby. Příprava je  snadná a rychlá.)

Dobrou chuť!
 

sdílet: