V minulém blogu jsme v receptu na tradiční moravské frgále nahrazovali cukr rostlinným sladidlem stévie (https://www.mujletak.cz/magazin/stevie-rostlinne-sladidlo/), které bylo v nabídce letáku Dr.Max.
Kdo řeší intoleranci na lepek, často hledá alternativu, čím v receptu nahradit klasickou mouku.
Dva bezlepkové polotovary, listové těsto a směs na velikonoční mazanec, jsme našli v letáku Globus na straně 6.
Další varianty pro bezlepkové pečení (bublanina, lívance, focaccia) naleznete zde:
https://www.mujletak.cz/magazin/bublanina-recept/
https://www.mujletak.cz/magazin/penny-letak-bio-nabidka/
https://www.mujletak.cz/magazin/nabidka-bezlepkovych-vyrobku-v-penny-letaku/
Ghí-čko, Alpro rostlinné nápoje a krémy, včetně 2 veggi receptů, dezert a čokoládová vajíčka, najdete na stránkách 6-7. Pokud hledáte ještě jiný tip na sladké veganské recepty (nepečené banánové řezy a semínkové kuličky), naleznete je zde:
https://www.mujletak.cz/magazin/raw-food-zive-potraviny-ve-strave/
https://www.mujletak.cz/magazin/slavnostni-kulickova-pyramida/
Další veggie produkty jsou v letáku Globus i na straně 14:
rostlinné pomazánky - humus, tataráček a škvarková; veganský "kaviár" z mořských řas Cavi-art; párečky z tofu, včetně dalších druhů tofu mnoha příchutí
Do netradičního pečení lze zařadit i pečení s "živým kváskem", tzn. že kváskem nahradíme tradiční kvasnice. Získané těsto je daleko lépe stravitelnější pro náš organismus, než běžné kynuté těsto.
Jak získat kvásek se dozvíte zde: https://www.mujletak.cz/magazin/kvasek-z-mouky/
...anebo také zde: leták Kaufland, strana 5, mražený kvásek.
Recept na tradiční jidáše a mazanec, ale z kváskového těsta, je pro vás v nabídce zde:
https://www.mujletak.cz/magazin/jidase-z-kvasku/
https://www.mujletak.cz/magazin/velikonocni-bochanek-z-kvasku/