Žitný kvas

sdílet:

Pečivo ze žitného kvasu

Pekařství Globus – poctivá výroba tradičního pečiva 

Aktuální leták Globus nabízí tento týden na straně 5 poctivé chleby zadělané  žitným kvasem: 

• Chléb Globus 500g / 29,90 Kč (původní cena 35,90 korun; sleva -16%)

• Žitný chléb 1000g / 27,90 Kč (původní cena 32,90 korun; sleva - 15%)

• Chlebánek 250g / 8,90 Kč (původní cena 11,90 korun; sleva -25%) 

Pečivo zaděláváné tradiční recepturou (voda, mouka + kvašení) má několikanásobně větší podíl minerálních látek než pečivo, kde je čas kynutí těsta záměrně urychlen. Aby se všechny prospěšné látky obsažené v zrnu uvolnily do těsta, je třeba zachovat přirozený proces fermentace, a ten potřebuje určitý čas. Pečivo, které prošlo tímto procesem, obsahuje i více vlákniny a je daleko  výživnější; jinými slovy to také znamená, že i více zasytí. Pokud určitou dobu preferujete tento zdravější druh pečiva, po velmi krátkém času si všimnete, že vám stačí pouze jeden krajíc oproti původním 2-3 kusům. To se po pár týdnech projeví i na Vaší váze. Zcela přirozeně se budete zbavovat kil navíc, a opustí Vás i chutě na "něco", kdy člověk pořádně ani neví "na co". Prostě pečivo z žitného kvasu dodává do organismu tou nejpřirozenější cestou vše, co vaše tělo potřebuje pro fungování, a to  včetně vázané vody, což je nejideálnější způsob doplňování vody do organismu. Prostě nebudete ani žízniví a ani přesušení, jako po konzumaci konvenčního pečiva. A navíc, pečivo zadělávané přírodním žitným kvasem nenadýmá.

Pokud Vás tyto argumenty přesvědčily, můžete vyzkoušet i vlastní žitný kvásek. Postup naleznete tady: mujletak.cz/magazin blog BILLA.

Jak si upéct vlastní kváskový chléb najdete zde: mujletak.cz/magazin blog Penny.

Recept na kváskový mazanec naleznete zde: mujletak.cz/magazin - blog LIDL.  

sdílet: