Lentilky, Tvůj Míša tvarohový – Školní leták BILLA , strana 13 a 16.
Míša řezy s medvídkem – recept do našeho blogu https://www.mujletak.cz/magazin/ jsme vyzkoušeli od "kluků v akci" a ostatní je již jen naše inprovizace...
Potřebujete:
Na korpus: 5 lžic polohrubé mouky; 5 lžic třtinového cukru; 2 lžíce kakaa; 2 lžíce oleje; 5 vajec
Na krém: 500g tučného tvarohu; 120g moučkového cukru; 250g změklého másla
Na polevu: 200g másla; 2 lžíce kakaa; 2 lžíce Maizeny a 2 lžíce vody
Na zdobení: bílou a tmavou polevovou čokoládu; meruňkový džem; 1 balení Lentilek
Postup:
Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem do husté pěny, pak postupně přidáme sypkou směs. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech (cca 30x40cm) a korpus pečeme cca 10 minut při 180°C.
Než se piškot upeče, vyšleháme z tvarohu, másla a cukru hladký krém, který dáme chladit.
Jakmile korpus vychladne, potřeme povrch vrstvou krému a řezy dáme opět do lednice.
Do teplé vodní lázně postavíme hrnek s máslem. Když se máslo rozpustí, vmícháme kakao a poté Maizenu rozmíchanou v trošce vody. Jakmile se vše propojí do hladké lesklé tekuté hmoty, je čokoládová poleva připravena k použití. Rozlijeme ji po celém povrchu řezů a necháme ztuhnout; nejlépe do druhého dne.
...a jak na medvídka Míšu?
Zcela jednoduše. Upečte ještě jeden korpus (viz ingredience nahoře) a podle papírové šablony poté vykrojte medvídka (my jsme použili silikonovou formu). Medvídka potřete džemem a nechte vychladit. Rozpusťte bílou čokoládu a na potravinové folii si vytvořte pacičky a bříško. Vše nechte ztuhnout a mezitím rozpusťte tmavou čokoládu a povrch Míši potřete. Hned přiložte i dílky z bílé čokolády. Pak dolaďte detaily: oči, ouška,... a hlavně všude rozsypte lentilky...
Také je milujete? Již se vyrábí jen z přírodních barviv!