...prolistujte leták ALBERT a využijte akční nabídky na potraviny s certifikací BIO!
Mimořádná nabídka bio produktů od známých značek: Nature´s Promise, Bio Matylda,...
Citrony, jablka bez ochranného vosku, křehké cukety, panenský za studena lisovaný olivový olej, keříková rajčata, kombucha, březová šťáva,...
Aby si bio potraviny zachovaly co nejvíce vitamínů a stopových prvků, vyplatí se je zpracovávat šetrně, tedy bez tepelné úpravy. Nemusíte být přímo vyznavači vitariánského způsobu stravování, přesto občasné proložení tepelně upravovaných pokrmů tzv. "živou stravou" se vyplatí. Více si vychutnáte přirozených chutí jednotlivých ingrediencí a pravděpodobně vás překvapí i svěžest a sytost těchto pokrmů.
Proto jsme náš dnešní blog obohatili o zdravou inspiraci z našeho receptáře:
RAW - cuketové špagety s rajčatovou salsou (3-4 porce)
Potřebujete: 2 střední bio cuktety, 300g bio rajčat, panenský olivový olej, 1 stroužek česneku, hrst čerstvých bylinek (bazalka, oregano a tymián), 1 mladou cibulku nebo svazek pažitky
Cukety omyjeme, neloupeme, pouze je na obou koncích rovně seřízneme, abychom je snadněji nasadili do tzv. spiralizéru (speciální strojek na zeleninové špagety).
Cuketové špagety lehce osolíme, promícháme a necháme cca 10 minut okapat na cedníku.
Mezitím nakrájíme ostatní zeleninu, včetně bylinek, a vše nahrubo umixujeme. Směs zlehka osolíme a opepříme a promícháme s olivovým olejem.
Na talíři naaranžujeme špagety do tvaru "hnízda" a střed vyplníme rajčatovou salsou.
BIO = z ekologického zemědělství!