Fritátové nudle z Jizerky
Penny leták Čtvrtečník nabízí celý týden za výhodné ceny široký sortiment bezlepkových výrobků. Nás v nabídce zaujala JIZERKA - bezlepková směs na vaření a pečení. 1 kg nyní pořídíte za 74,90 korun.
Z Jizerky pro Vás máme více zajímavých receptů, pro dnešek jsme vybrali tento:
FRITÁTOVÉ NUDLE (bezlepkové)
150 ml mléka; 1 vejce; 4 pol.lžíce Jizerky; sůl; olej na smažení
Do mléka nejprve dobře zašleháme Jizerku (nebudou se nám tolik tvořit hrudky) a teprve poté přidáme celé vejce. Směs osolíme a opět dobře promícháme. Těsto má mít palačinkovou konzistenci.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje. Na olej vlijeme 1 naběračku těsta, které pěkně dotenka rozetřeme. Placku (palačinku) osmažíme z obou stran dozlatova. Z tohoto množství uděláme přibližně 3 palačinky. Placky necháme vychladnout odděleně, aby se neslepovaly. Poté každou placku přepůlíme a ještě rozkrájíme na 4 cm pruhy. Z každého pruhu nakrájíme cca 0,3 mm nudličky.
Na pánvi opět rozehřejeme trošku oleje, na kterém nudle krátce orestujeme, aby byly křupavé. Hotové osmažené nudle rovnou vkládáme do připravených talířů. Polévkou je přeléváme až těsně před servírováním. Tak zachováme u fritátových nudlí křupavost.
Fritátové nudle si můžeme udělat i do zásoby. Po orestování je necháme na savém podkladu vychladnout a oschnout. Pak je uložíme do sáčku, anebo do sklenice, kterou překryjeme plátnem nebo papírem.
Fritátové nudle se hodí do všech vývarů. Jsou výborné i do hustějších rozmixovaných zeleninových či luštěninových polévek. Obzvlášť je ocení děti. Mají je rády i jen tak na chroupání.
U domácích fritátových nudlí máte alespoň jistotu, na jakém oleji je smažíte - že není přepálený nebo palmový!