Rybízovo-malinový koláč s drobenkou, kukuřičný salát z quinoy, chia puding – recepty najdete přímo na tomto odkazu: www.albert.cz/bio
Nás pro změnu ještě inspirovala celá bio nabídka v letáku Albert "Více přírody a chuti za méně".
Na každé stránce jsme našli produkty v biokvalitě, které se hodí i do našeho dnešního receptu:
Burger s dipem
Na 4-6 kusů potřebujete:
600g mletého hovězího (bio hovězí pochází z ekofarem, které podléhají přísnějším kritériím, proto má maso více chuti díky přirozenému chovu a zrání);
2 žloutky, 30ml smetany, 1 papriku(pro barevnou rozmanitost můžete nakombinovat červenou a žlutou), zelenou petrželku, pepř, sůl, olivový olej
Na dip potřebujete:
500ml kysané smetany, 2 lžičky dijonské hočice, 2 stroužky česneku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř
Na dozdobení si připravte: 2 rajčata, salát (rukola,...), červenou cibuli, 4-6 plátků slaniny a 4-6 kusů bulek (recept na speciální briošky k burgrům dodáme v dalším blogu).
Postup:
Na oleji orestujeme do křupava plátky slaniny, které dáme stranou. Papriku a petrželku pokrájíme nadrobno a též je orestujeme na olivovém oleji. Po vychladnutí směs smícháme s masem, žloutky a smetanou; vše osolíme a opepříme. Z masa uděláme burgery, které ogrilujeme nebo opečeme na pánvi.
Všechny ingredience na dip důkladně promícháme.
Bulky rozpůlíme a potřeme dipem, pak přiložíme salát, burger, slaninu, plátek rajčete s kolečkem cibule a burger zaklopíme...
Dobrou chuť!
TIP: využijte široké nabídky bio zeleniny a nakrájejte z mrkve, okurky a řapíkatého celeru stejně velké hranolky, které podávejte ještě jako přílohu k burgru a dipu. Možná vás překvapí, že v této kombinaci vaše děti ocení i zeleninu, které by si jinak ani nevšimly...
...inspirací pro dnešní recept nám byla Fine Food Academy, která pořádá kurzy vaření, a to i pro děti.