Kuřecí prsa na medu – recept

Kuřecí prsa na medu – recept

sdílet:

Opět jsme nahlédli do rakouského magazínu "Frisch gekocht" (Čerstvě uvařeno) a prolistovali jsme český leták BILLA, abychom propojili aktuální letákovou nabídku s kulinářskými tipy od našich jižních sousedů.

Pro náš recept jsme vybrali tyto ingredience, které jsou nyní nabízeny za výhodné akční ceny, a mnohé z nich Vám zůstanou do zásoby: kuřecí řízky od české firmy  Vocílka (1kg/109,90Kč); rýži parboiled (Riso Scoti, 1kg/34,90 Kč); třtinový cukr (1kg za 44,90 Kč); olivový olej Minerva (extra panenský, v plechu, 750ml/159,90Kč); pepř od Kotányi (různé druhy koření v mlýnku za 34,90Kč).

Pro náš recept budete ještě potřebovat:

2 stroužky česneku, 80ml sojové omáčky, 2 lžíce medu a další koření (koriandr, anýz, pálivá paprika), sůl

Na salát: 400g mrkve, 1 bílou ředkev a svazek čerstvého koriandru (nebo petrželky)

Na zálivku: 1 lžíci jablečného octu, 30g křenu, 10g sezamu, 2 lžíce Tahini, 1 citron 

Postup:

Připravte si marinádu pro maso. Smíchejte 2 lžíce medu se sójovou omáčkou a s jemně namletým kořením (1/2 lžičky anýzu a koriandru, 1 lžičku pálivé papriky). Maso marinujte při pokojové teplotě cca 3 hodiny.

Mrkev a ředkev oloupejte a škrabkou naplátkujte na širší nudle. Šťávu z citronu smíchejte s ostatními ingrediencemi, včetně jemně nastrouhaného křenu a 2 lžícemi oleje a špetky třtinového cukru. Mrkev s ředkví promíchejte s nálevem a salát doplňte o čerstvé lístky koriandru (petrželky).

Na pánvi rozehřejte olej a maso zprudka opečte z obou stran. Poté pánev na cca 5 minut přiklopte a za mírné teloty masové kousky poduste. Jakmile maso pustí šťávu, přilijte do pánve marinádu a při vyšší teplotě ji prudce zredukujte. Maso nechte na pánvičce, ale občas směs promíchejte, aby se nepřipálila.

Jako přílohu si připravte rýži, která tento pokrm skvěle doplní.

Dobrou chuť!

sdílet: