...kuře + 2 čtvrtky navíc, MINI kuřátko chlazené. Rané brambory od českých pěstitelů.
Leták LIDL, leták BILLA a leták KAUFLAND. Vyberte si, kterou nabídku upřednostníte a vyzkoušejte náš osvědčený recept:
Kuře na zelenině s bylinkovými brambory
Příprava je velmi jednoduchá a výsledná chuť přímo famózní!
Budete potřebovat: kuře, sůl, 2 hrsti nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), brambory, kousek másla a trochu olivového oleje, 2 stroužky česneku a svazek čerstvých bylinek (tymián, oregano, pažitka, libeček, lístek šalvěje, bazalka,...)
Všechny bylinky najemno pokrájejte a vzájemně promíchejte. Zbylé stonky od bylinek nevyhazujte, ale vložte na dno pekáčku, ve kterém se bude připravovat kuře. Na bylinky nasypte na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu.
Kuře osolte, případně i rovnou naporcujte a vložte na zeleninu. Pokud máte pekáček s přilnavým poklopem, tak akorát velký pro 1 kuře, máte vyhráno. Kuře totiž nemusíte ani podlévat a ani přidávat tuk na pečení. Kuře se bude 1 hodinu dusit pod pokličkou při 220°C. Mezitím pustí vlastní tuk a zelenina šťávu, takže nehrozí žádné připálení. Po hodině poklop odstraňte a opečte kůžičku dozlatova.
Rané neloupané brambory důkladně omyjte. Každý brambor naplátkujte, ale jen do 2/3, aby brambor stále držel tvar.
Nakrájené bylinky smíchejte s olivovým olejem a namačkaným česnekem. Každý brambor osolte a potřete důkladně bylinkovou směsí, včetně míst mezi plátky.
Brambory vložte na plech s nepřilnavým povrchem a pečte je společně s kuřetem cca 50 minut.
...dobrou chuť!