KAUFLAND leták – super kauf u masového pultu:
Osso Buco – holandské telecí ... 1kg/209,90 Kč
Purland – vepřová žebírka od boku ... 1kg/79,90 kč
Purland – hovězí zadní z plece (z mladého býka) ... 1kg/179,90 Kč
Purland – vepřová panenská svíčková ... 1kg/189,90 Kč
Purland – telecí medailonky z kýty ... 2 kusy (240g)/99,90 Kč
...nechte se na úpravu masa inspirovat i našimi recepty:
Smažená vepřová panenka – recept najdete zde: https://www.mujletak.cz/blog/grilujte-s-albertem-a-vyhrajte/
Vepřová panenka se sýrovou omáčkou
Potřebujete:
1kg vepřové panenské svíčkové (vcelku); 1 větší cibuli; 100g másla; 50ml oleje; pepř; sůl; 1 šlehačku; 2 lžíce hladké mouky; 100g čedaru (gorgonzoly, nivy či eidamu ...), zelené fazolky nebo mladý hrášek v lusku
Postup:
V hlubším pekáčku rozpustíme máslo s olejem a celou panenku opečeme ze všech stran. Maso opepříme a osolíme a podlijeme 150ml vody. Do pekáčku přidáme na větší kousky rozkrájenou cibuli, včetně slupky. Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby. Maso pečeme při 170°C cca 1,5 hodiny.
Během této doby si připravíme omáčku a přílohy.
V menším hrnci rozpustíme 50g másla a přimícháme mouku; zamícháme světlou jíšku. Šlehačku naředíme 750ml studené vody, a za stálého míchání, vlijeme tekutinu k jíšce. Omáčku přivedeme k varu (pozor na připalování omáčky u dna hrnce) a poté, za mírného varu ji provaříme ještě 10 minut. Jakmile omáčku dovaříme, vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, který necháme v teplé omáčce již jen rozpustit.
Zelené fazolky nebo mladý hrášek v lusku orestujeme na kousku másla.
Hotové maso rozkrájíme na 1,5cm plátky a hned servírujeme. Maso bude uvnitř šťavnaté a křehké; zvenku opečené s kůrkou.
Jako další příloha se hodí vařená rýže a třeba i nakládané houby.
Dobrou chuť!