KAUFLAND leták – super kauf u masového pultu

KAUFLAND leták – super kauf u masového pultu

sdílet:

KAUFLAND leták – super kauf u masového pultu: 

Osso Buco – holandské telecí ... 1kg/209,90 Kč
Purland – vepřová žebírka od boku ... 1kg/79,90 kč
Purland – hovězí zadní z plece (z mladého býka) ... 1kg/179,90 Kč
Purland – vepřová panenská svíčková ... 1kg/189,90 Kč
Purland – telecí medailonky z kýty ... 2 kusy (240g)/99,90 Kč 

...nechte se na úpravu masa inspirovat i našimi recepty: 

Smažená vepřová panenka – recept najdete zde: https://www.mujletak.cz/blog/grilujte-s-albertem-a-vyhrajte/

Vepřová panenka se sýrovou omáčkou 

Potřebujete:

1kg vepřové panenské svíčkové (vcelku); 1 větší cibuli; 100g másla; 50ml oleje; pepř; sůl; 1 šlehačku; 2 lžíce hladké mouky; 100g čedaru (gorgonzoly, nivy či eidamu ...), zelené fazolky nebo mladý hrášek v lusku 

Postup: 

V hlubším pekáčku rozpustíme máslo s olejem a celou panenku opečeme ze všech stran. Maso opepříme a osolíme a podlijeme 150ml vody. Do pekáčku přidáme na větší kousky rozkrájenou cibuli, včetně slupky. Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby. Maso pečeme při 170°C cca 1,5 hodiny.

Během této doby si připravíme omáčku a přílohy. 

V menším hrnci rozpustíme 50g másla a přimícháme mouku; zamícháme světlou jíšku.  Šlehačku naředíme 750ml studené vody, a za stálého míchání, vlijeme tekutinu k jíšce. Omáčku přivedeme k varu (pozor na připalování omáčky u dna hrnce) a poté, za mírného varu ji provaříme ještě 10 minut. Jakmile omáčku dovaříme, vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, který necháme v teplé omáčce již jen rozpustit.

Zelené fazolky nebo mladý hrášek v lusku orestujeme na kousku másla. 

Hotové maso rozkrájíme na 1,5cm plátky a hned servírujeme. Maso bude uvnitř šťavnaté a křehké; zvenku opečené s kůrkou. 

Jako další příloha se hodí vařená rýže a třeba i nakládané houby. 

Dobrou chuť!

 

sdílet: