KARBANÁTKY – recept

KARBANÁTKY – recept

sdílet:

Dobré maso v akci!

Leták Penny Čtvrtečník má v nabídce od dnešního pondělí až do středy 29.7. další skvělé ceny.

Přesvědčte se:

Dobré maso (mix kořeněného mletého masa) -  500g/59,90 Kč
Vejce z podestýlky (M) – 20 kusů/49,90 Kč
FÉR česká mrkev s natí – 1 svazek/9,90 Kč

Což si takhle udělat českou klasiku - karbanátky. Pokud k nim naservírujete bramborovou kaši a salát, například mrkvový či okurkový, lehký letní oběd je na světě.

Budete potřebovat:

2 balíčky mletého masa (1 kg); 2 vejce; hrst drcených ovesných vloček (nebo strouhanky); 2 stroužky česneku; sůl, pepř a majoránku (pokud není maso ochucené); olej na smažení

TIP: část masa můžete nahradit namletou podušenou kapustou, mrkví anebo i houbami.

My jsme v našem receptu použili 1 namletou mrkev a hrst nadrobno nasekaných podušených lišek a kapusty. 

Postup:

Pokud je mleté maso ochucené, stačí jen do masa přidat vajíčka a vločky (strouhanku) a chvilku počkat (10 minut), až se ingredience propojí. Pokud maso na karbanátky nastavujete zeleninou, směs ještě dosolte a opepřete, případně dodejte i česnek.

Rozehřejte olej na smažení. Z masa vykrajujte lžící stejné hromádky, které navlhčenýma rukama zakulaťte, a poté tlakem ruky rozmáčkněte na placičku cca 1,5 cm vysokou; okraje karbanátku pěkně uhlaďte. Karbanátky vložte do mírně rozehřátého oleje a pomalu je nechte opékat z jedné strany. Jakmile začne maso bělat i na horní straně, je karbanátek již propečen i zevniř a nyní plátek otočíme. Karbanáky můžete i chvilku smažit pod pokličkou. Hotové, dozlatova opečené karbanátky hned podáváme; chutnají ale i studené, třeba s chlebem, hořčicí a kyselou okurkou. 

Dobrou chuť! 

sdílet: