Jedinečná nabídka
Jestliže dodržujete velikonoční tradice, tak Velký pátek je dnem, kdy na stůl patří ryba. Rybí maso je považováno i jako vhodný pokrm v období půstu. Zároveň je ryba často zařazována i do dietních programů, protože je snadno a rychle stravitelná, díky tomu organismus nezatíží tolik, jako jiná masitá jídla. Pokud je úprava ryby šetrná, obohatí naše tělo o mnohé cenné látky...
Leták Penny Středečník má tento týden mnoho nabídek, mimo jiné i jedinečnou cenu na filety z kapra:
• Třeboňský kapr (chlazený) – 100g / za 18,90 Kč
Mujletak.cz/magazin má ve své nabídce receptů i jeden na kapra. Příprava Vám zabere jen pár minut.
KAPR NA ROZMARÝNU
Potřebujeme:
1 – 2 filety z kapra; 4 polévkové lžíce másla a oleje; 8 snítek čerstvého rozmarýnu; sůl; pepř; citron
Postup:
Filety naporcujeme na jednotlivé díly, které osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme máslo s olejem tak, aby se nepřipálilo. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme snítky rozmarýnu, které se v tuku krásně rozvoní. Nyní vložíme na pánev kapra; kůží dolů. Jakmile je kůže křupavá, odstavíme pánev z varné plochy; jednotlivé filety otočíme na druhou stranu a necháme je v teplém oleji ještě 5 minut dojít.
Rybu servírujeme na teplém talíři. Zbylý olej na pánvi zalijeme citronovou šťávou a porce kapra tímto sosem dochutíme.
Jako příloha se hodí salát z mladých špenátových lístků nebo bramborová kaše, a nebo pyré z pastiňáku.
Dalším vhodným doplňkem těchto příloh je i pečený česnek v oleji. Recept najdete zde: https://www.mujletak.cz/blog/spenatovy-puding/
Dobrou chuť!