Zajímáte se o své zdraví? Doplňte Omega 3 tento týden u Iceland!

Zajímáte se o své zdraví? Doplňte Omega 3 tento týden u Iceland!

sdílet:

Jistě je Vám známo, že omega 3 kyseliny jsou jednou z důležitých látek pro správné fungování srdce a celého krevního systému těla. Zároveň je známo, že abychom si tedy udrželi dobrou kondici, doporučuje se zařadit do svého jídelníčku 2x týdně tučnější ryby (losos, makrela, tuňák).

Leták Iceland nabízí tento týden na své první stránce lososí filety i s kůží za akční cenu 99,90 Kč. To už je výzva, protože oproti běžné ceně (149,90 Kč) ušetříte 50,- korun. Výrobek je mražený, a proto jej můžete nakoupit i do zásoby a doporučené 2 rybí porce na týden dodržet. A navíc, filet je i s kůží a pod tou je nejvíce té doporučované omega 3 kyseliny.

Někomu ale vadí ,,vůně rybiny,, a ta se spojuje hlavně s kůží na rybě a lidé ji proto často odstraňují. Nabízíme Vám jednu úpravu ryby, která vyřeší tento problém.

Recept od Mujletak: Losos v makové krustě

Pro 2-4 osoby

Potřebujete: 4 rybí filety i s kůží, 1 vejce, 4 pol. lžíce hladké mouky, 6 pol. lžic máku (nemletého!), olej na smažení, sůl

Mák (nemletý) je v tomto receptu klíčovou surovinou – má při této úpravě ryby schopnost zcela pohltit chuť rybího tuku

- filety osolíme z obou stran

- s filetem budeme pracovat tak, že obalujeme pouze stranu s kůží (proto je výhodnější pracovat na talířku nebo prkénku, než v misce)

- mouku rozprostřeme na jeden mělký talíř mák na druhý

- vejce rozšleháme v hlubším talíři

- nyní položíme filet stranou s kůží do mouky, pak opatrně do vajíčka a poté do máku, kde filet lehce přitlačíme (snažíme se, aby druhá strana filetu zůstala zcela čistá)

- v pánvičce již můžeme po dobu obalování rozehřávat na nejnižším stupni teploty olej (případně i s kouskem másla)

- filety vložíme obalenou stranou do rozehřátého oleje (stačí jen pokryté dno pánvičky) a opět za velmi nízké teploty rybu smažíme

- po cca 5 - 7 minutách začne horní část masa bělat, což je znamení, že se filet začíná prohřívat i zevniř (důležité je nepřipálit obalenou stranu a přesto docílit tepelné úpravy i na horní části filetu )

- jakmile maso zcela zbělá, rybu krátce (na 30 sek.) otočíme druhou stranou do oleje a hned poté ji naservírujeme na připravené talíře

Jako příloha se hodí zeleninový salát nebo vařený brambor anebo obojí 😊

K rybě se hodí i kvalitní víno. Akční leták Iceland má nyní v nabídce italská vína značky Parini.

Pokud po jídle upřednostňujete digestiv, tak Iceland leták na tento týden Vám jich nabízí hned několik. Za zmínku stojí zejména Gin Beefeater a Jägemeister u obou ušetříte 110,- Kč. Sklenka kvalitního alkoholu jistě podpoří Vaše trávení!

sdílet: