HLÍVA - Zdravá a i chutná!

sdílet:

Odlehčete svému jídelníčku! Zařaďte potraviny, které osvěží nejen Vaše tělo, ale i mysl! 

Leták Albert má na straně 4 "svěží" akční nabídku, a to nejen na citrusy a kiwi.

S 20% slevou pořídíte téměř všechnu zeleninu nabízenou na této stránce. Včetně zpracovaných salátů:

•             Mix salátů

•             BABY mrkev – Pepa mrkvička

•             Bílé zelí

•             Hlíva ústřičná – 300g / 34,90 Kč

Říká se, že hlíva ústřičná doplní Váš organismus o mnoho vitamínů, minerálů, aminokyselin, proteinů a vlákniny. Zejména Vás ale obohatí o vzácný beta glukan, klíčový prvek pro posílení imunity. 

Vyzkoušejte naše tipy na recepty s hlívou: 

SALÁT S HLÍVOU (2 varianty) 

Tepelná úprava:

1 balení Mix salátu; 1 vanička hlívy; olivový olej; jemně drcený kmín a pepř; 1-2 stroužky česneku 

Hlívu omyjte a nakrájejte na nudličky. Tužší část odkrojte a nechte na polévku.

Nudličky osolte, okořeňte a poté orestujte na oleji (cca 5 minut). Na závěr restování přidejte tence pokrájené plátky česneku a směs již jen krátce osmažte. Hned z pánvičky nasypte teplou hlívu do mísy se salátem. Vše dobře promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny odležet. 

RAW varianta: 

Hlívu opět omyjte a nakrájejte na nudličky.

Stroužky česneku utřete na hladkou kašičku. Česnek smíchejte se 200 ml oleje. Přidejte drcený kmín (1 čaj.lžičku), troškou pepře a sůl. Do marinády vložte pokrájenou hlívu a dobře ji v oleji promíchejte. V uzavřené nádobě nechte hlívu nekolik hodin marinovat, třeba i do druhého dne. Poté hlívu smícháte se salátem a "životabudič" je hotový a jedlý i bez tepelné úpravy. 

Dobrou chuť!

sdílet: