Guacamole – recept

sdílet:

Avokádo je vysoce výživné. Patří mezi nejtučnější rostlinnou potravinu, jejíž hlavní složkou je kyselina olejová, která má pro lidské tělo mnoho příznivých účinků. Zařazením avokáda do svého jídelníčku podstatně zvýšíme ve svém těle obsah vitaminu K a drasíku, což je přirozená prevence osteoporózy a rakoviny; nebo můžeme zmírnit důsledky některých onemocnění, například artritidy; a nebo si snížit cholesterol či zlepšit zrak i krevní tlak...

Vyzkoušejte tradiční úpravu avokáda; mexické guacamole. Aktuální BILLA leták má nyní v nabídce většinu základních ingrediencí, které budete v našem receptu potřebovat: 

GUACAMOLE

Potřebujeme:

3 zralá avokáda; 3 zralá rajčata; šťáva z 1 limetky (nebo z citronu); 2 mladé cibulky i s natí; 2 stroužky česneku; 3 lžíce olivového oleje; 1 chilli papričku (nebo chilli sušené); sůl; pepř

Postup:

Avokáda přepůlíme, pecku vyloupneme a dužinu vydlabeme lžící. Rajčata a cibulku velmi najemno nakrájíme; včetně chilli papričky. Česnek prolisujeme přímo k avokádu. Přidáme ostatní ingredience (olej, limetkovou šťávu; pepř, sůl) a vidličkou rozmačkáme avokádo na jemnou kaši (mixování se nedoporučuje!). Nyní přidáme ostatní nakrájené suroviny a vše dobře promícháme. Pokud je třeba, ještě guacamole dochutíme solí a poté směs necháme alespoň 2 hodiny chladit v lednici.

Gucamole podáváme s pečivem (kváskový chléb, spirálky a ciabatta). Nebo je výborné i jako dip ke grilovanému masu. Pokud guacamole vmícháme do vařených těstovin, také neuděláme chybu!

Dobrou chuť!
 

sdílet: