Domácí bramborové knedlíky se zelím

sdílet:

Pokud jste využili akci na kachny z letáku Kaufland a chcete si ke kachně udělat i naše jednoduché domácí bramborové knedlíky se zelím, tak jak jsme Vám včera slíbili, zde je postup: 

Bramborové knedlíky se zelím:
Ingredience najdete zde 

Brambory si oloupejte, najemno nastrouhejte a osolte (1 lžíce soli). Do brambor zamíchejte celé vejce. Nyní zapracujte do těsta po částech mouku. Z těsta udělejte 6-8 menších válečků, které obalte v trošce Maizeny (Solamylu). Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte je pod pokličkou přibližně 15-20 minut. Vařené knedlíky po chvilce vychladnutí naplátkujte.

Sladkokyselé zelí:

Ve větším hrnci rozpusťte kousek másla a nechte na něm zkaramelizovat cukr. Poté vložte do hrnce zelí, směs promíchejte, přilijte hrnek (250ml) vody a vše osolte. Zelí přiveďte k varu a povařte 10 minut. Mezitím si najemno nastrouhejte menší syrový oloupaný brambor. Ten smíchejte s Maizenou a troškou studené vody; tuto bramborovou kašičku zamíchejte ke konci vaření do zelí (tím zelí zahustíte).

Jestliže jste celé menu (kachna s knedlíkem a se zelím) začali dělat hned v 9°° ráno vložením kachny do trouby a využili jste čas mezi pečením masa na dodělání příloh, musí být v poledne vše hotové. Křehká kachna s opečenou kůžičkou, zredukovaná šťáva na omaštění,  knedlíky naplátkované a zelí dovařené...

... stačí jen servírovat. 

Dobrou chuť!

  

sdílet: