Dáváte přednost masu z českých chovů?

Dáváte přednost masu z českých chovů?

sdílet:

Pokud ano, vyhledejte si Albert leták a nalistujte stranu 6. Nejenže zde najdete nabídku masa z českých farem, ale garance ryze českého produktu se vztahuje i na místo porážky zvířete, včetně ochranného balení; vše probíhá v České republice.

Leták Albert má nyní v nabídce:

Vepřová pečeně s kostí – 1kg / 129,90 Kč  (sleva o –23%) 

Hovězí nízký roštěnec (roastbeef) – 1kg / 299,-Kč (cena je snížena o –23%) 

Královské kuře – 1kg / 79,90 Kč (původní cena 109,9O korun za kilo je snížena o  –26%). Tato kuřata dostávají vyvážené krmivo a navíc jsou chována více jak 56 dní, což je 2x delší doba než je běžné. To vše poté hraje roli ve výsledné kvalitě masa.  Nakonec, můžete si chťovou kvalitu masa ověřit v našem receptu, kde kuře hraje hlavní roli: 

Kuře na paprice 

Potřebujete:

1 Královské kuře; 100g másla; trochu oleje; červenou papriku (2 lžíce); 1 šlehačku; 3 lžíce hladké mouky; sůl; pepř 

Postup:

Kuře vykostěte a celý skelet využijte na vývar. V hrnci rozpusťte máslo s olejem, maso osolte a na tuku prudce opečte. Poté teplotu snižte na velmi nízký stupeň a nechte maso pod pokličkou 45 minut dusit; bez podlévání, jen s občasným promícháním.

Maso vyjměte a dejte do vyhřáté trouby, aby nevystydlo. Pokud chcete opečenou kůži, nechte maso 5 minut pod grilem.

Šlehačku smíchejte s moukou a paprikou a zahustěte šťávu v hrnci, která tam zbyla po dušení masa. Obsah hrnce přiveďte k varu a za stálého míchání přilijte 500–700ml vlažného vývaru z kostí. Omáčku dochuťte solí, pokud je to třeba, a nechte ji 10 minut provařit.

Jako přílohu můžete podávat knedlíky....zde je odkaz na naše Waldviertel Knödel, anebo využijte nabídky Albert letáku na straně 17:

Rýže loupaná Vitana (varné sáčky) – 800g / 34,90 Kč
Bramborové noky Avelopa – 500g / 26,90 Kč
 
 

sdílet: