Cuketa, mrkev, mleté maso…

Cuketa, mrkev, mleté maso…

sdílet:

…plus několik dalších surovin a odlehčená verze domácí sekané je na světě!

Doba přípravy jednotlivých ingrediencí včetně promíchání vám zabere pouhých 10 minut.

Pro pečení si rezervujte dalších 50 minut.

Do 1 hodiny máte voňavou sekanou na stole!

Potřebujete:

500g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 2 menší cukety, 2 mrkve, 2 vejce, 150ml mléka, hrst houskových kostiček, hrst bylinek ze zahrádky (pažitka, cibulová nať, tymián, oregano, majoránka), sůl, pepř

Mrkev a cuketu najemno nastrouhejte. Bylinky najemno pokrájete. Vejce promíchejte v osoleném mléce, přisypte bylinky a houskové kostičky.Mleté maso osolte, opepřete a promíchejte s nastrouhanou zeleninou. Poté po částech přidejte zvlhčené houskové kostičky s bylinkami. Masovou směs rozprostřete na vymazaný pekáček. Sekanou pečte v troubě při 180°C 50 minut. 

…pokud dobu pečení využijete pro přípravu přílohy - vařené nové brambory či bramborová kaše - vykouzlíte lehký letní oběd.

Nic ale nezkazíte, jestliže k sekané přidáte pečivo s pikantní kyselou okurkou, anebo ji doplníte zeleninovým salátem. 

TIP na okurkový salát s koprem:

Bio okurku neloupejte, ale i se slupkou naplátkujte. Okurku osolte a promíchejte s nakrájeným koprem. Přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje a Balsamica. Salát promíchejte a nechte 1 hodinu chladit. 

leták PENNY – bio rajčata a okurky, nakládané kyselé okurky Cornichons

leták BILLA Italia nyní nabízí mnoho italských specialt včetně za studena lisovaných olejů: rýžový, kukuřičný, arašídový, olivový, a nebo i olej Cavanna z hroznových jader

sdílet: