CUKETA

sdílet:

Blahodárná zelenina pro celý organismus. Jelikož cuketa obsahuje dostatek draslíku a vitamínu C, můžeme si pravidelnou konzumací cukety srovnávat i krevní tlak a udržovat si "v kondici" celý cévní systém těla. Cuketa má vysoký obsah vody, až 95%. Proto dokonale hydratuje tělo, a to se zase projeví na dokonalé kůži - bude přirozeně pružná a hladká.

Díky neutrální chuti je možné využít cuketu ve slané i sladké kuchyni. Cuketu lze konzumovat i v syrovém stavu. Mladé křehké cuketky nyní nabízí leták Globus

- Cuketa zelená – 1kg / 37,90 Kč (sleva –36% z původní ceny 59,90 Kč) 

- Eidam uzený 45% - 100g / 13,90 Kč (sleva – 17 % z původní ceny 16,90 Kč)

Využijte akční nabídky na cukety a vyzkoušejte náš "svěží" recept na špagety:

Cuketové špagety 

Potřebujete:

4 mladé cukety; 6–8 rajčat; 1 stroužek česneku; 1 mladou cibulku; olivový olej; lžíci čerstvých bylinek (bazalka, oregano, tymián); sůl; spiralizér na zeleninu 

Postup:

Cukety projedeme spiralizérem a vzniklé špagety hned promísíme s olejem. Ostatní zeleninu, včetně bylinek, najemno rozmixujeme a osolíme. Vzniklé pesto promícháme se špagetami a hned podáváme. 

Lasagne z cukety 

Potřebujete:

4–6 mladých cuket; 1 cibule; 5 rajčat; 350 g eidamu (na plátky); oregano; sůl; olej; zapékací mísa 

Postup:

Neoloupané cukety nakrájíme podélně na 0,5cm plátky a rajčata s cibulí na kolečka. Zapékací mísu vymažeme olejem. Dno mísy poklademe plátky cukety (těsně vedle sebe). Na cuketu rozložíme plátky sýru; další vrstva jsou rajčata, která okořeníme oreganem a lehce osolíme. Rajčata poklademe cibulovými kroužky a ty poklademe sýrem. Pak přijde vrstva cuket atd.... Poslední vrstva bude sýr.

Cuketové lasagne zapékáme cca 30 minut při 180°C. 

Dobrou chuť!

sdílet: