CIZRNA

sdílet:

Aktuální leták FLOP nabízí tento týden různé druhy luštěnin za zvýhodněnou cenu.

Cizrna - 400g/13,90 Kč

Náše stránky mujletak.cz nabízí další recept zaměřený na luštěniny: 

CIZRNOVÁ POLÉVKA S JOGURTEM 

1 plechovka cizrny 400g; 200 ml bílého jogurtu; 2 mrkve; 1 petržel; ¼ celeru; 1 cibule; hrnek hrášku a kukuřice (mražené nebo sterilované); 2 lžíce másla a 2 lžíce oleje; 2 čajové lžičky kurkumy a římského kmínu; 3 stroužky česneku; svazek čerstvých bylinek – pertželka, pažitka, koriandr; sůl; pepř 

Cibuli, česnek a kořenovou zeleninu pokrájíme nadrobno. Máslo rozehřejeme s olejem, hned přidáme kurkumu s kmínem a všechnu pokrájenou zeleninu. Jakmile se, přibližně po 1 minutě,  rozvine příjemná vůně koření a zeleniny, přidáme do hrnce cizrnu z plechovky, včetně nálevu a dolijeme 1,5 l studené vody. Polévku osolíme a přivedeme k varu.  Vaříme ji 10 minut. Poté z polévky vyjmeme děrovanou naběračkou cca 1/3 vařené směsi, kterou si dáme stranou. Zbývající směs v hrnci dohladka rozmixujeme. Do rozmixované polévky dáme hrášek s kukuřicí a zbytek vařené směsi. Polévku opět přivedeme k varu a pak hned odstavíme z varné plochy. Nyní vmícháme do polévky jogurt. Polévku již nevaříme, ale rovnou servírujeme. Do každého talíře přidáme lžíci jemně nasekných bylinek..

Pro větší pikantnost můžeme polévku dochutit i čerstvě namletým pepřem. 

Dobrou chuť!

sdílet: