CHUŤ ITÁLIE

CHUŤ ITÁLIE

sdílet:

...přemýšlíte, jaké menu podávat na druhou květnovou neděli? Máme tip z letáku LIDL.

Desítky produktů "s chutí Itálie" pod logem ITALIAMO jsou nyní k dispozici za zvýhodněné akční ceny.

Prosciutto, Pancetta, anebo Crudo.

Mortadella, Parmská šunka a salámy, Carpaccio z hovězího masa s olivovým olejem a parmazánem či Carpaccio z chobotnic.

Antipasti marinované na středomořský způsob. 

Jemné sýry, Provolone, Scamorza, Mozzarella z buvolího mléka.

Lazagne, pizza, těstoviny, olivy, sušená rajčata, gnocchi.

Capari, Limocino, Prosecco Treviso,...

V nabídce nechybí ani mnohé italské zmrzliny a dezerty.

A my přidáváme k nabídce i recept na pravé italské...

TIRAMISU 

Potřebujete: 9 bio vajec (letáky Billa, Albert, Kaufland) ), 180g cukru, 1kg Mascarpone, Amareto (3 lžíce), kakaový prášek, 2-3 balení dlouhých piškotů a hrnek silné překapávané kávy (250ml); keramickou mísu s vyšším okrajem (cca 30x30x5cm)

Postup:

Připravte si kávu, kterou nechte vychladnout. Poté kávu oslaďte a přilijte Amareto.

Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, pak přidejte Mascarpone, 2 lžíce ochucené kávy  a nakonec do krému zlehka vmíchejte sníh. Částí krému hned pokryjte dno mísy (cca 2cm vrstva).

Piškoty po jednom namáčejte do kávy (jen vložit a hned vyndat, aby se nerozpadly). Zvlhčené piškoty rovnou položte do krému v míse; těsně vedle sebe. Jakmile zaplníte dno mísy, nalijte na piškoty vrstvu krému a opět pokládejte další piškotovou vrstvu, a tak stále dokola...

...poslední vrstvu tvoří krém, který posypte kakaem (kakao si dejte na jemné sítko). Povrch krému ozdobte vlnkami (vidličkou lehce projeďte krémem).

Tiramisu je nejlepší, když si dezert připravíte večer před plánovanou oslavou.

BUON APPETITO!

sdílet: