Vyhledáváte produkty, které jsou bez lepku, bez přidaného cukru, bez palmového oleje, bez laktózy nebo ty, které jsou v biokvalitě anebo i veganské?
Nahlédněte do letáku GLOBUS. Od konce července až téměř do poloviny srpna jsou tyto potraviny dostupné za zvýhodněnou cenu. Některé z těchto produktů mají cenu sníženou až o 40%. A to už se vyplatí!
Aby toho nebylo málo, i restaurace Globus nabízí zdravou alternativu lívanců:
cizrnové lívance s ovocem a kysanou smetanou – 1 porce (8 kusů) / za 79 korun
... pokud toto menu nestihnete, nabídka platí jen do 5.8., nesmutněte, naše stránky https://www.mujletak.cz/magazin/ Vám během posledních měsíců přinesly několik dalších alternativ na zdravé stravování .....najdete je – zde ( Lívance špaldové , Cizrnová polévka, Hummus, Mrkvové ovesné sušenky )
.. a aby toho ještě nebylo málo, i dnes pro Vás máme další tip na recept:
Nadýchaná bublanina – 2 varianty (bezlepková nebo špaldová)
Potřebujete:
3 vejce; 100g třtinového cukru; 100ml oleje; 200ml vlažné vody; 300g hladké špaldové mouky nebo 250g Jizerky; 1 prášek do pečiva (my používáme bezfosfátový tzv. vinný kámen); špetku soli a lžičku bio citronové kůry, 2 hrsti vypeckovaných třešní nebo jiného zahradního ovoce (rybíz, maliny, ostružiny...)
Postup:
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu za pomalých otáček mixeru zašleháme po částech cukr se špetkou soli, pak žloutky, a poté i olej s vodou. Nyní vmícháme opět po částech mouku. Vznikne nám nadýchané těsto, které vlijeme na menší pekáček s vyššími okraji (cca 4cm). Těsto rovnoměrně rozprostřeme a poklademe ovocem. Bublaninu pečeme při 175°C 40 minut.