TOFU – á la ledvinky
Využijte vynikajících vlastností tofu přijímat různé chutě, ať slané či sladké. Tofu nahradí i běžný tvaroh, klidně z něj uděláte majonézu nebo krém na dorty. V klasických receptech nahradí i maso nebo uzeniny.
Vyzkoušejte náš tip na recept:
Uzené tofu á la ledvinky
Potřebujete:
2 balení uzeného tofu; 1 cibuli; 1 stroužek česneku; olej; 3 lžíce sójové omáčky; 2 lžíce Maizeny; sůl; pepř; kmín; majoránka; zeleninový vývar (nebo kostičku bio bujonu Würzel)
Postup:
Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Tofu nakrájíme na větší kostičky a přidáme k cibulce. Směs okořeníme a kostičky tofu osmažíme tak, aby byly osmažené ze všech stran. Poté přidáme ke směsi kostku bujonu a přilijeme cca 600 ml studené vody nebo rovnou přilijeme hotový zeleninový vývar. Vše přivedeme k varu a 5 minut provaříme. Pak omáčku zahustíme Maizenou, kterou jsme si rozmíchali v sójové omáčce. Dle potřeby vše dosolíme a již nevaříme.
Jako příloha se hodí rýže nebo bramborová kaše či zeleninové pyré.
Všechny ingredience, které k tomuto receptu potřebujete, najdete nejen v letáku Penny Čtvrtečník, ale i ve většině dalších supermarketů (Billa; Globus; Kaufland; Terno;...).
Další tipy na recepty z tofu naleznete zde: https://www.mujletak.cz/blog/proc-jist-tofu/