ZNÁTE TEMPEH?

ZNÁTE TEMPEH?

sdílet:

Lahodná plnohodnotná rostlinná bílkovina z fermentované sóji.

Co se týká výživové hodnoty, tempehem můžeme čas od času nahradit i tradiční potraviny s živočišnou bílkovinou, maso a mléčné výrobky. Tempeh je jejich důstojnou alternativou a navíc dodá našemu tělu i tolik potřebnou vlákninu. Další výhodou tempehu je i jeho snadná stravitelnost díky tomu, že vzniká postupným zráním při procesu fermentace, tedy procesu velmi podobnému při zrání plísňových sýrů.

Čerstvý tempeh má povrch pokrytý bílou plísní a je určen pro tepelné zpracování. V běžném prodeji se ale častěji setkáte již s tempehem tepelně upraveným, a to uzením, marinováním či smažením. Tyto varianty jsou již i ochucené a zcela připraveny k přímé konzumaci.

Uzený tempeh se hodí jako alternativa masitého burgeru, anebo místo uzeniny do různých druhů salátů. Další zajímavou úpravou je smažení, kdy tempeh nakrájený na tenčí plátky nebo drobné kostičky osmažíte na rostlinném oleji dozlatova. Tato křupavá úprava velmi připomíná tradiční škvarky.

Na prodej tempehu většinou narazíte ve specializovaných prodejnách. Většina supermarketů má svoje oddělení pro speciální výživu. Pokud pravidelně procházíte naši letákovou nabídku, možná jste na nabídku tempehu již dříve narazili i v letáku Country life nebo v letáku DM.

Nový leták ALBERT nyní nabízí s 21% slevou na straně 3 - tempeh uzený od firmy Nature´s Promise.

...zdravé jídlo a pohyb pro váš lepší život!

sdílet: