Dejte si na zelený čtvrtek špenát à la puding
Leták Albert nabízí na straně 13 slevu - 35% na mražené špenáty. Naše stránky mujletak.cz/magazín pro Vás dnes nachystaly hned 2 recepty:
ŠPENÁTOVÝ PUDING
Připravme si:
2 balení mraženého listového špenátu; 1 cibuli; 1 – 2 celé palice česneku; olivový olej; 2 vejce; 100 g strouhaného parmezánu; sůl; zapékací mističky
Postup:
Cibuli nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na oleji. Hned přidáme mražený špenát a podusíme ho pod pokličkou cca 20-30 minut.
Hotový špenát necháme vychladnout.
Mezitím rozšleháme vajíčka s parmezánem, která vmícháme do vlažného špenátu. Směs podle potřeby osolíme.
Vymažeme olejem zapékací mističky a naplníme je špenátovou směsí. Špenát zapékáme při 200°C asi 20 minut. Po dopečení necháme špenát krátce vystydnout, a poté obsah vyklopíme na talíře.
Špenátový puding dochutíme pečeným česnekem, včetně oleje, a servírujeme s vařeným bramborem.
PEČENÝ ČESNEK
Připravíme si:
150 ml olivového oleje; 1 – 2 palice česneku
Postup:
150 ml oleje nalijeme do hrnku, který vložíme do vodní lázně. Oloupeme všechny stroužky česneku a dáme je do oleje; hrnek s česnekem zaklopíme. Vodu zahřejeme až k bodu varu, a poté, jen za mírné teploty necháme hrnek s česnekem cca 7- 10 minut ve vodní lázni.
Další variantou je, vložit zakrytý hrnek s česnekem na 3 minuty do rozpálené trouby; například, když něco zapékáme (třeba špenátový puding).
Pečený česnek, včetně ochuceného oleje, je výborným doplňkem zeleninových salátů a zapečených jídel.
Dobrou chuť!