ŠPENÁTOVÝ PUDING

ŠPENÁTOVÝ PUDING

sdílet:

Dejte si na zelený čtvrtek špenát à la puding 

Leták Albert nabízí na straně 13 slevu - 35% na mražené špenáty. Naše stránky mujletak.cz/magazín pro Vás dnes nachystaly hned 2 recepty:

ŠPENÁTOVÝ PUDING 

Připravme si:

2 balení mraženého listového špenátu; 1 cibuli; 1 – 2 celé palice česneku; olivový olej; 2 vejce; 100 g strouhaného parmezánu; sůl; zapékací mističky 

Postup:

Cibuli nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na oleji. Hned přidáme mražený špenát a podusíme ho pod pokličkou cca 20-30 minut.

Hotový špenát necháme vychladnout.

Mezitím rozšleháme vajíčka s parmezánem, která vmícháme do vlažného špenátu. Směs podle potřeby osolíme.

Vymažeme olejem zapékací mističky a naplníme je špenátovou směsí. Špenát zapékáme při 200°C asi 20 minut. Po dopečení necháme špenát krátce vystydnout, a poté obsah vyklopíme na talíře.

Špenátový puding dochutíme pečeným česnekem, včetně oleje, a servírujeme s vařeným bramborem.

 

PEČENÝ ČESNEK 

Připravíme si:

150 ml olivového oleje; 1 – 2 palice česneku 

Postup:

150 ml oleje nalijeme do hrnku, který vložíme do vodní lázně. Oloupeme všechny stroužky česneku a dáme je do oleje; hrnek s česnekem zaklopíme.  Vodu zahřejeme až k bodu varu, a poté, jen za mírné teploty necháme hrnek s česnekem cca 7- 10 minut ve vodní lázni.

Další variantou je, vložit zakrytý hrnek s česnekem na 3 minuty do rozpálené trouby; například, když něco zapékáme (třeba špenátový puding).

Pečený česnek, včetně ochuceného oleje, je výborným doplňkem zeleninových salátů a zapečených jídel. 

Dobrou chuť!

sdílet: