ŠPENÁT nasladko!? Ano!

ŠPENÁT nasladko!? Ano!

sdílet:

Vyzkoušejte mechový dort, který chutná i dětem.

Recept na špenátový dort jsme našli na tomto odkazu: https://magazin.recepty.cz/clanky/nejkrasnejsi-mechove-dorty-a-dalsi-jarni-dezerty-inspirovane-prirodou-1142.html

Oproti původnímu receptu jsme moučkový cukr vyměnili za přírodní cukr třtinový, místo kypřícího prášku jsme použili tzv. vinný kámen, je bezfosfátový. A navíc jsme ještě zvýšili množství krému - místo 125g Mascarpone jsme použili 500g. Ostatní ingredience zůstaly ve stejném množství.

Na těsto potřebujete: 400g špenátu (čerstvé lístky nebo špenát mražený), 3 vejce, 2 hrnky hladké mouky, hrnek cukru, 75ml oleje, prášek do pečiva, lžíci citronové kůry a 2 lžíce citronové šťávy + dortová forma průměr 20cm.

Pokud do korpusu použijete mražený špenát (lístky, ne protlak), nechte na sítu odkapat přebytečnou vodu.

Na krém kromě Mascarpone potřebujete ještě 250ml šlehačky, cukr a vanilkový extrakt. My jsme všechny suroviny jen dohladka ušlehali.

Pro náš dort jsme zvolili zdobení čerstvým ovocem - borůvky, jahody a maliny.

Když jsme prolistovali naši letákovou nabídku, našli jsme pro tento recept výhodné akční nabídky na většinu základních ingrediencí:

Leták BILLA - čerstvý špenát (Billa easy), jahody a borůvky, vejce z podestýlky

Leták Globus - čerstvé borůvky ve vaničce, mražené maliny a ostružiny

Leták Albert - balený mladý špenát

TIP: špenátové lístky lze nahradit i bršlicí - v přírodě se právě objevuje a její mladé lístky jsou velmi křehké

sdílet: