Proč jíst tofu?

sdílet:

TOFU – á la míchaná vajíčka

TOFU – á la škvarky

Tofu, tzv. rostlinný sýr, má vysoký obsah bílkovin, které jsou pro tělo daleko lépe stravitelné než bílkovina živočišná. Je to zejména proto, že tofu neobsahuje nasycené mastné kyseliny, ale naopak disponuje vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Dalšími důležitými složkami, které v tofu najdeme, jsou minerální látky, a to hlavně hořčík, vápník a železo; a většinu vitamínů skupiny B.  Proto může pravidelná konzumace tofu zmírnit mnohé zdravotní problémy. Například jako prevence před osteoporózou, hormonální nerovnováhou nebo rakovinou. Obohacením jídelníčku o tofu podstatně odlehčíte svému tělu, a to se často projeví i na celkovém snížení váhy těla. Mnohé dietní programy mají pokrmy z tofu zařazeny ve svých dietních plánech.

Naše stránky mujletak.cz proto dnes zařadily do svého magazínu i 2 jednoduché tipy, jak na tofu: 

TOFU á la míchaná vajíčka

Potřebujete:

1 balení bílého tofu; 1 mladou cibulku; 1 čajovou lžičku kurkumy (kari); sůl; olej 

Tofu nahrubo nastrouháme. Cibulku nakrájíme nadrobno (i s natí) a zlehka zesklovatíme na oleji. Pak přidáme kurkumu a poté i tofu. Směs promícháme, osolíme a 2 minuty orestujeme.

Podáváme s kváskovým pečivem nebo jen se salátem. 

TOFU á la škvarky 

Potřebujeme:

1 – 2 balení uzeného tofu; 100 g másla; 3 lžíce oleje; sůl 

Tofu nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme olej s máslem a hned přidáme kostičky z tofu, které osmažíme do křupava. Směs osolíme a hned podáváme s pečivem, nebo jako přílohu k jídlům, kde používáme slaninu. 

Využijte nabídky letáku Penny Čtvrtečník. Tento týden má akční cenu na tofu: 

• Tofu bílé (uzené)....... 160/180 g – za 14,90 Kč 

Akce Čtvrtečníku trvají až do příští středy.

sdílet: