...tradiční, ručně dělané, poctivé české pečivo. Buchty, koláče, bábovky.
Nerozpékáme, ale čerstvě vyrábíme, bagety a kaiserky, anebo i žitný chléb s tradičním žitným kvasem; tj. poctivá výroba GLOBUS, který je i členem Českého svazu pekařů a cukrářů. Mrkněte do letáku Globus na stranu 7 a věřte, že jen při pouhém pohledu na ilustrační foto slavnostních koláčů, se Vám začnou sbíhat sliny!
...aby nezůstalo jen u obrázků, tak si zkuste provonět byt podle našeho receptu; je "lehký jako pírko", a to doslova. Velmi jednoduchá a rychlá příprava, kterou zvládne i malé dítě, a výsledný produkt = nadýchaný ovocný koláč!
Koláč "lehký jako pírko"
Na těsto potřebujete:
1 vejce, 1 bílý jogurt (250ml), 1 kelímek polohrubé mouky, ½ kelímku cukru, 2 lžíce oleje, ½ prášku do pečiva, 250g ovoce (maliny, borůvky, rybíz, jahody, ap.)
Na drobenku si připravte: ½ kelímku mouky, ½ kelímku cukru a 30g změklého másla. Sypké ingredience smíchejte a rukama vpracujte máslo. Cílem je vytvořit drobivé těsto.
Postup:
Celé vajíčko ušlehejte s jogurtem, cukrem a olejem do pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a po částech ji zapracujte do tekuté směsi. Těsto rozprostřete rovnoměrně na menší pekáček nebo do dortové formy. Povrch těsta posypte ovocem a poté i drobenkou. Koláč pečte do zezlátnutí drobenky; cca 40 minut při 175°C.
Dobrou chuť!