Lahodná jídla z jednoho plechu

Lahodná jídla z jednoho plechu

sdílet:

Jeden plech, jedno jídlo, žádná námaha! 

Sue Quinnová vám ve své kuchařce nabízí užitečné tipy na jednoduchá, časově nenáročná jídla.

Ani náš magazín mujletak.cz nezůstává pozadu a přidává osvědčený recept z naší redakční kuchyně:

Grilovaná zelenina s fetou 

Potřebujete:

1 dýni Hokkaido (nemusí se loupat), 1 chilli papričku, 3 papriky, 2 větší mrkve, 4-6 rajčat, 3 červené cibule, 1 větší palici česneku, olivový olej, pár lístků šalvěje, sýr Feta, sůl, pečící papír 

Postup:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky: cibuli, rajčata a papriky rozčtvrtíme, dýni pokrájíme na podkovy a mrkev na špalíky; česnek rozdělíme na jednotlivé stroužky, které necháme celé a chilli papričku nasekáme nadrobno. Lístky šalvěje vložíme do hrnku s olejem.

Nyní rozprostřeme zeleninu na plech vyložený pečícím papírem. Směs postříkáme olejem (šalvěj ale necháme ještě stranou) a jen lehce posolíme. Plech vložíme do trouby a zeleninu grilujeme cca 10 minut při 235°C. Poté na zeleninu rozprostřeme plátky fety, na které položíme lístek šalvěje. Plech vložíme opět pod gril. Jakmile sýr lehce zezlátne, je jídlo hotové.

Jako příloha se hodí: jasmínová rýže, vařený brambor, kaše anebo i pečivo - např. vlastní domácí focaccia či kváskový chléb.

Jednotlivé ingredience k receptu najedete v letácích Kaufland, Tesco, Globus,... 

Publikace Lahodná jídla z jednoho plechu od Sue Quinnové je nyní součástí nové nabídky katalogu Knižní klub.

sdílet: