Krůtí ragú se zeleninou

Krůtí ragú se zeleninou

sdílet:

Lehké letní jídlo, do kterého můžete využít všechnu zeleninu, která se Vám doma nahromadila, anebo zpracujete přebytek zeleniny ze zahrádky...

My jsme pro náš dnešní recept využili obojí, a navíc jsme využili i akční nabídky letáku BILLA, kde hned na druhé straně najdete za zvýhodněnou cenu mrkev a brambory z České farmy a na straně 5 vykostěná krůtí stehna; 1kg  masa pořídíte za 129,90 korun... 

Pro náš recept KRŮTÍ RAGÚ SE ZELENINOU potřebujete:

800 g krůtího masa; 5 velkých mrkví; 3 cibule; 2 stroužky česneku; 3 stonky řapíkatého celeru nebo kapustové listy; 1 pórek; 2 dcl červeného vína; olej; 100g másla; sůl; pepř; snítky tymiánu... 

Postup:

Maso a zeleninu nakrájejte na větší kostičky. V hrnci rozehřejte máslo s olejem a přidejte maso, které prudce orestujte, aby se zatáhlo. Nyní přidejte cibuli a mrkev, směs ochuťte solí s kořením a vše důkladně promíchejte. Hrnec hned zaklopte a za velmi nízké teploty nechte vše dusit, bez podlévání (cca 30 minut). Maso a zelenina  pustí šťávu, která dodá ragú typickou chuť, tymián dodá neodolatelnou vůni. Pak hrnec odklopte, přidejte pórek s celerem nebo na nudličky pokrájené kapustové listy. Směs opět promíchejte, zvyšte teplotu a přilijte víno. Víno nechte chvilku projít varem, poté ještě ragú 5 minut poduste pod poklicí, aby změkla i zelenina, kterou jsme přidávali ke konci. Hotové ragú dochutíme rozetřeným česnek a můžeme servírovat...

... třeba s vařenými brambory nebo i rýží. 

Dobrou chuť!
 

sdílet: