Čerstvé z České republiky

Čerstvé z České republiky

sdílet:

Nový KAUFLAND leták má nyní ve své akční nabídce zeleniny i mnoho produktů, které jsou vypěstovány na českých farmách a do obchodu jsou zaváženy hned po sběru, tzn. co nejčerstvější.

Pod etiketou "Čerstvé z České republiky" najdete nejen 2 druhy sladkých rajčat z Velkých Němčic, ale také rané brambory: 

Brambory žluté rané – 1kg / 11,90 Kč 

... včera jsme Vám slíbili tip na recept: 

Domácí bramboračka s kroupami 

Potřebujete:

500g raných brambor; 2 mrkve; kousek celeru a petržele; 3 mladé cibulky i s natí; hrst hub; hrst čočky nebo krup;  50g másla; lžíci oleje; 2 hrsti zelených bylinek (tymián, libeček, pažitka, nať cibule, šalvěj, majoránka, oregano...); 1 lžíci sušené majoránky; 2 stroužky česneku; sůl a pepř 

Postup:

Kroupy nebo čočku, anebo oboje, si namočte den předem. Rané brambory jen omyjte a i se slupkou nakrájejte na kostičky. Ostatní zeleninu očistěte a společně s bylinkami vše nadrobno pokrájejte. Polovinu bylinek si dejte stranou. V hrnci rozpusťte máslo s olejem a zeleninu s bylinkami orestujte; přisypte koření a nechte na tuku rozvinout všechny vůně, poté přisypte houby a brambory s kroupami; směs v hrnci zalijte 3l studené osolené vody. Polévku osolte a přiveďte k varu; pak ji vařte ještě půl hodiny. Hotovou polévku částečně rozmixujte, tím ji zahustíte. Nakonec dosypte do polévky nasekané bylinky a rozmačkané stroužky česneku.
 

sdílet: