Briošky na burger

Briošky na burger

sdílet:

Potřebujete:

450g celozrnné špaldové mouky, 225g bílé hladké mouky, 420ml mléka, 75g másla, 1,5 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 25g čerstvého droždí nebo 1 sáček sušeného, 1 vejce s mlékem na potření vykynutých briošek a sezam na jejich posypání

Postup:

Obě mouky promícháme s droždím. V hrnku rozpustíme máslo, přilijeme mléko s cukrem a solí. Tekutinu nalijeme do hnětací mísy a počástech zapracujeme všechnu mouku. Jakmile se těsto začne odlepovat od stěn mísy, je připraveno na kynutí; cca 1 hodinu při pokojové teplotě.

Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu a rozdělíme na 10 stejných dílů; z každého uděláme hladký bochánek, který posadíme na pečící plech. Hotové bulky potřeme vajíčkem, které jsme rozšlehali v trošce mléka. Poté briošky posypeme sezamem. Pečeme je 15 minut při 200°C.

TIP: briošky se hodí i k jakékoliv pomazánce nebo jako příloha k salátům a polévkám; nahradí klasické housky.

Věděli jste že:

...ekologicky pěstované suroviny pro bio pečivo vyrůstají v chemicky čistší půdě, která produkuje zdravé rostliny bez chemické zátěže přírody?

...a že při poctivé výrobě bio pečiva se nepoužívají žádná zlepšovadla chuti či umělá barviva, aby se uměle prodlužovala doba trvanlivosti? 

Vyzkoušejte recept na briošky od Fine Food Academy s bio ingrediencemi, které naleznete v letáku Albert; akce na kvalitní bio suroviny trvá až do konce září.

Sami posuďte rozdíly v chuti!

sdílet: